17:15

KF Velebit

Referat: IK Zenith - KF Velebit

En höstlik söndagseftermiddag men regnet hängandes i luften, klilver 10 st GT-spelare ut på planen för att ta emot Velebit. Ganska varmt och skönt trots den kyliga luften och vi taggar igång med gott tjôt.
Ett böljande spel med många bollar i luften och stundtals hög press från våra gäster i första halvlek. Vi har våra chanser, Velebit sina men vi är duktiga på att försvara oss, båda lagen. Efter lite flipperspelande framför Sigge, räddningar på mållinjen både från Sigge, Mitza och undertecknad, smiter dock bollen över vår mållinje i slutet av första halvlek och vi går till halvtidsvila med 1-0 i baken.
Vi peppar varandra och bestämmer oss för att köra vårt goa, härliga passningsspel och direkt i andra halvlek får vi till det och Veronica kan placera bollen snyggt och prydligt bakom målvakten i Velebit.
Andra halvlek präglades av flera goda chanser från båda håll men tyvärr också skador. Veronica får en smäll i samband med ett anfall och tyvärr får Maria W ett knä i låret och behöver linka ut från planen med ca 8 minuter kvar att spela.
Med en minut kvar att spela får Sofia ett läge från höger, lägger in bollen till en ganska hårt ansatt Therese som så när får en tå på bollen. Men ack, de högre makterna var inte med oss denna gråmulna söndag utan amtchen slutar 1-1 och vi är hyfsat nöjda med en poäng. Det är mer än man kan säga om våra gäster som lämnar gräset mycket besvikna.
Maria W kör hemåt med ett lindat lår och en kommande lårkaka som vi hoppas läker fort. Hon är ju ung så vi har goda förhoppningar:-)
Nästa vecka tar vi oss an Eriksberg på bortaplan och vi hoppas på nya, härliga framgångar!